اشتباهات رانندگی

برخی عادات بد رانندگی و یا اشتباهات رانندگی سبب آسیب به خودرو شده که رانندگان و صاحبان خودرو باید عادات غلط خود را اصلاح نمایند. همچنین اشتباهات رایج رانندگان در هنگام رانندگی با خودرو در برخی مواقع سبب ایجاد حوادثی ناگوار می‌شود که بعضی از این حوادث جبران‌ناپذیر هستند.

علاوه‌بر دقت در سرویس‌ها و تعمیرات به‌ موقع قطعات خودرو، شیوه رانندگی افراد یک عامل مهم در تعیین طول عمر ماشین‌ها و قطعات آن محسوب می‌شود.

انواع حواس پرتی ها در حین رانندگی

ازجمله حواس‌پرتی هایی که در رانندگی امکان بروز آن‌ها وجود دارد می‌توان به حواس‌ پرتی‌ های دستی، حواس‌ پرتی‌ های بینایی و حواس‌ پرتی‌ های شناختی اشاره کرد.

  • حواس‌ پرتی دستی

این نوع از حواس‌پرتی جزء چیزها و اعمالی هستند که در هنگام رانندگی، راننده با دست خود انجام می‌دهد. مانند نوشیدن چای یا قهوه و یا فعالیت با تلفن‌ همراه.

  • حواس‌ پرتی بینایی

به حواس‌پرتی هایی گفته می‌شود که به آن‌ها نگاه می‌کنید. مانند نگاه به اطراف جاده.

  • حواس‌ پرتی‌ شناختی

این نوع از حواس‌پرتی چیزهایی هستند که در حین رانندگی ذهن و فعالیت شما را به خود مشغول می‌کنند. مانند فکر و خیال، کار با قطعات خودرو و یا استفاده از تلفن‌ همراه.

هر کدام از این حواس‌ پرتی‌ ها در طول رانندگی جزء اشتباهات رانندگی محسوب‌ شده و می‌تواند باعث بروز حوادث ناگواری شود.

اشتباهات و عادت‌های نادرست در رانندگی

از اشتباهات و عادات بد رایج در رانندگی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • عدم کاهش سرعت در هنگام عبور از سرعت گیر

یکی از اشتباهات رانندگان در هنگام رانندگی، ترمز نکردن در نزدیکی سرعت گیر ها است. تمامی سرعتگیر ها در جاده و خیابان‌ها، در چندمتری خود دارای تابلوهای هشداردهنده سرعتگیر هستند. بنابراین زمانی‌ که تابلو را مشاهده کردید، اقدام به کاهش سرعت کرده و به‌آرامی از آن و عبور نمایید. عدم کاهش سرعت در این زمان سبب آسیب به بخش‌های کمک‌فنر شده و همچنین به شاسی ماشین نیز آسیب وارد می‌کند.

  • رانندگی با نوربالا در مه

استفاده از نور بالا در هنگام رانندگی در شرایط نامساعد جوی و هوای مه‌آلود، علاوه‌بر اینکه وسعت دید شما را افزایش نمی‌دهد، بلکه سبب کاهش دید نیز می‌شود. بنابراین سعی کنید در این شرایط از نور پایین و یا مه شکن استفاده کرده و به رانندگی ادامه دهید.

  • درجا کارکردن خودرو

درجا کار کردن ماشین علاوه‌بر این‌ که برای آن مفید نبوده بلکه سبب آسیب به خودرو نیز می‌شود. زیرا زمانی‌ که خودرو به‌ صورت درجا در حال فعالیت است، منبع اگزوز بیش‌ از حد داغ‌ شده و حرارت آن به موتور خودرو منتقل می‌شود که بسیار برای آن مضر است.

  • عدم استفاده از ترمز دستی در پشت چراغ‌ قرمز

یکی دیگر از اشتباهات رایج در رانندگی، استفاده نکردن از ترمز دستی در پشت چراغ‌ قرمز و فشار دادن پا بر روی پدال ترمز دست. در این شرایط، لنت‌ های ترمز و صفحه‌کلاچ تحت فشار بوده و میان آن‌ها استهلاک ایجاد شده که سبب فرسایش آن‌ها می‌شود.

  • عدم استفاده از کولر و پایین آوردن شیشه

در سرعت بالا طبق آزمایشات انجام‌شده، خودرو در حال‌ حرکت در اتوبان اگر کولرش را در درجه ۱ فن روشن کند، مصرف سوخت کمتر از زمانی است که ۴۰ درصد از شیشه خودرو باز باشد. که این‌ موضوع یکی دیگر از اشتباهات رایج در رانندگی به شمار می‌رود.

  • سرعت نادرست در لاین‌ های مختلف جاده

رانندگی با سرعت بالا در لاین کم سرعت جاده و بالعکس، رانندگی با سرعت پایین در لاین پرسرعت جاده، یکی از عادات بد رانندگی بوده که منجر به بروز تصادفات جاده‌ای می‌شود.

  • حرکت خودرو قبل‌ از گرم شدن آن

زمانی‌ که ماشین خاموش بوده و یا به مدت طولانی در پارکینگ متوقف بوده‌است، روشن کردن و حرکت دادن آن بدون گرم کردن اصولی موتور خودرو، سبب آسیب به ماشین می‌شود. بخصوص در هوای سرد زمستان نیز حرکت سریع پس‌ از استارت زدن، سبب صدمه به موتور خودرو خواهد شد. در این مواقع پس از زدن استارت، اجازه دهید تا موتور خودرو به مدت ۲ دقیقه با سرعت بسیار کم فعالیت کرده تا روغن به دمای مناسب خود رسیده و به‌ درستی در موتور خودرو پخش شود.

  • خالی بودن باک در حین رانندگی

استفاده از خودرو تا تخلیه کامل باک بنزین از دیگر اشتباهات رایج در رانندگی به شمار می‌رود. درصورتی‌که هوا وارد پمپ شود، میزان سوخت باک نیز بسیار کم تر می‌شود که در این مواقع امکان سوختگی پمپ و ایجاد خسارات سهمگین به خودرو وجود خواهد داشت.

  • وزن بیش‌ از حد ظرفیت خودرو

هر کدام از خودروهای سواری و باربری دارای ظرفیت حمل بار مختلف و استانداردی هستند که تحمل وزن بیشتر از این استاندارد سبب آسیب به خودرو می‌شود. در این مواقع به سیستم تعلیق و ترمز خودرو فشار وارد شده و مصرف سوخت نیز افزایش می‌یابد.

  • فشار پدال ترمز در سراشیبی

در مسیرهایی که دارای شیب تند و رو به پایین هستند، استفاده مکرر از پدال ترمز سبب داغ شدن لنت‌ های ترمز و از کار افتادن سیستم ترمز می‌شود. همچنین در این مواقع استهلاک ایجاد شده در دیسک ترمز افزایش‌ یافته و باعث فرسودگی آن می‌شود. در چنین شرایطی سعی کنید از دنده سنگین استفاده کرده و فقط در مواقع لزوم پدال ترمز را فشار دهید.

  • استفاده از پدال کلاچ در هنگام حرکت

یکی از عادت‌های بد و شایع در میان رانندگان به‌خصوص رانندگان تازه‌وارد، حرکت در حالت نیم کلاچ است. در این مدل از رانندگی، راننده بدون دلیل از پدال کلاچ استفاده کرده که این عمل سبب آسیب به قسمت‌ هایی از خودرو می‌شود. همچنین در این حالت دیسک و صفحه‌کلاچ دچار استهلاک شده و به‌ سرعت فرسوده می‌شوند که زمان تعویض دیسک و صفحه کلاچ را کاهش می دهد.

  • استفاده از ترمز دستی بدون نگه‌داشتن دکمه آن

در هنگام کشیدن ترمز دستی، اگر دکمه آن را نگه ندارید باعث خرابی چرخ‌دنده‌های آن شده و همچنین به سیستم ترمز نیز فشار وارد می‌کنید. درنتیجه در هنگام استفاده از ترمز دستی حتما دکمه آن را فشار دهید.

  • نشاندن کودک روی پای سرنشین جلو

در زمانی‌ که کودکی را بر روی پای خود در صندلی جلو می‌نشانید، در هنگام تصادف باز شدن ایربگ نه‌تنها به حفظ جان کودک کمکی نکرده، بلکه سبب خفگی نیز می‌شود. بنابراین برای افزایش ایمنی کودک بهتر است که از صندلی‌های کودک خودرو در صندلی پشت ماشین استفاده نمایید.

  • عدم توجه به علائم هشداردهنده داشبورد

چراغ‌های هشداردهنده خودرو نشان‌دهنده چگونگی وضعیت کارکرد باتری، کیسه هوا، دنده موتور، خنک‌کننده، روغن، سوخت و غیره هستند. اگر مشاهده کردید که هر کدام از این چراغ‌ها درحال هشدار دادن هستند، باید به‌ سرعت به اولین تعمیرگاه معتبر مراجعه کرده و اقدام به رفع مشکل نمایید. عدم توجه به علائم هشداردهنده در هنگام رانندگی، سبب آسیب بیشتر به خودرو شده و ممکن است در هر لحظه خودرو در جاده دچار صدمه و یا متوقف شود.

  • فشار دادن پدال گاز پیش‌از خاموش کردن خودرو

در ماشین‌های انژکتور و امروزی، فشار دادن پدال گاز قبل‌ از خاموش کردن برای خودرو بسیار مضر است. زیرا این عمل پس‌ از بستن سوئیچ، سبب تجمع مقداری بنزین نسوخته در مخزن شده که این امر سوزن انژکتور را خراب و باعث می‌شود استارت زدن به‌ خوبی عمل نکند.

در صورت بروز هرگونه مشکل و ایراد در خودروی خود در مشهد، می‌توانید با شرکت امداد خودرو آزمون تماس گرفته و در کمترین زمان مشکل را برطرف نمایید.

امداد خودرو آزمون، دارای ماهرترین و باتجربه‌ترین تعمیرکاران و تکنسین‌ها و همچنین بروزترین تجهیزات تعمیری در مجموعه خود بوده و قادر به تعمیر و تعویض قطعات انواع ماشین‌های داخلی و خارجی است. شما می‌توانید جهت ثبت درخواست تعمیرکار سیار خود با این شرکت تماس گرفته و با اپراتورهای ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *