علت استارت نخوردن ماشین

اولین قدم برای راه انداختن خودرو، استارت زدن است که توسط آن ماشین روشن‌ شده و شروع به فعالیت می ‌کند. در برخی مواقع استارت خودرو دچار مشکل شده و ماشین روشن نمی ‌شود که رانندگان حداقل یک ‌بار این را تجربه کرده و به ‌دنبال علت آن و رفع مشکل بوده ‌اند.

علت استارت نخوردن خودرو می تواند بر اثر موارد متفاوتی باشد و همچنین روشن نشدن خودرو با آن متفاوت بوده و نمی ‌توان هر ۲ را یکسان دانست. زیرا روشن نشدن خودرو می ‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که ربطی به استارت ماشین نداشته و ممکن است ماشین استارت خورده ولی خودرو روشن نشود.

علت استارت نخوردن ماشین

در ادامه مطالب دلایل استارت نخوردن ماشین را بررسی کرده و هر یک از آن‌ ها را به ‌طور جداگانه بررسی خواهیم کرد.

  • دینام خودرو

دینام خودرو از اجزایی چون دیود، بالشتک، پوسته، بلبرینگ، زغال، آرمیچر و آفتامات تشکیل‌ شده و تمامی این اجزا با همکاری یکدیگر وظیفه شارژ باتری ماشین را به‌ عهده دارند. اگر یکی از این اجزا دچار مشکل شده و عملکرد درستی را نداشته باشد، باتری خودرو شارژ نشده و یا دشارژ می شود و به‌ همین دلیل ماشین استارت نمی‌ خورد.

خالی شدن باتری یکی از دلایل شایع استارت نخوردن خودرو بوده و دینام نقش مهمی را در شارژ آن و استارت ماشین دارا می‌باشد. در این مواقع به‌ سرعت دینام ماشین خود را توسط تعمیرکاران تعمیر کرده تا باتری شارژ شده و ماشین مجدداً شروع به استارت کند.

  • باتری خودرو

یکی از رایج‌ ترین دلایلی که رانندگان با استارت نخوردن ماشین دست‌ و پنجه نرم می‌ کنند، مشکل در باتری و یا فرسودگی آن است. زمانیکه رانندگان شروع به استارت زدن می ‌نمایند، اگر باتری ماشین دچار ایراد شده باشد، چراغ ‌های پشت آمپر روشن‌ شده ولی استارت ماشین عمل نکرده و ماشین استارت نمی ‌خورد.

برای فهمیدن علت استارت نخوردن ماشین می ‌توانید چراغ‌ های ماشین را روشن کرده و اگر متوجه شدید که چراغ ‌ها به‌ آرامی کم‌ نور می ‌شوند، می‌ توانید بفهمید که مشکل از باتری بوده و باید سریعاً ایراد برطرف گردد.

عمر باتری ماشین ‌ها بین ۲ تا ۵ سال بوده و عمر مفید آن ‌ها از زمان تولید تعیین می ‌شود. از این‌ رو خرابی باتری می ‌تواند از خالی شدن آن و یا تمام شدن عمر مفید آن باشد که در این‌ صورت باید باتری تعویض شده و باتری جدیدی را به‌ جای آن جایگزین نمود. توصیه می شود مقاله عمر مفید باتری ماشین و زمان تعویض آن را مطالعه کنید.

از دیگر دلایل خرابی باتری می‌ توان به سولفاته شدن و جرم گرفتگی اتصالات آن اشاره کرد که این سولفاته شدن از جریان عبور برق جلوگیری کرده و عملکرد باتری را دچار اختلال می‌کند. در این‌ صورت باید جرم‌ های باتری برطرف شده و با چرب کردن قطب‌ های باتری می ‌توان از سولفاته شدن آن جلوگیری کرد. پس‌ از پایان کار ماشین را استارت زده و می توانید به راه خود ادامه دهید.

  • سوخت خودرو

پمپ سوخت اتومبیل ‌ها مانند هر قطعه دیگری دچار ایراد و فرسودگی شده و ایراد در آن می ‌تواند یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین باشد.

با خرابی پمپ سوخت، بنزین مورد نیاز برای احتراق به موتور نرسیده و ماشین استارت نمی‌ خورد که در این‌ صورت برای تست خرابی پمپ باید کار را به متخصصان سپرده تا از سلامت آن اطمینان حاصل نمایند. همچنین در روز های گرم سال، اگر موتور ماشین بیش‌ از حد گرم باشد، بخارهایی تولید می‌ شوند که سبب انسداد شده و گردش سوخت را دچار مشکل می‌ کنند و از این ‌رو ماشین سخت استارت می ‌خورد که این مشکل به دلیل مجهز بودن انژکتور سوخت در اتومبیل‌ های جدید دیده نمی ‌شود.

  • فیوز خودرو

جعبه فیوز در اتومبیل نقش بسیار مهمی داشته و هر اتومبیل دارای چند جعبه فیوز می ‌باشد.

خرابی در فیوزها و یا شل شدگی آن‌ ها می ‌تواند یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین باشد که اگر فیوز مخصوص استارت خودرو دچار ایراد شود، برق مورد نیاز به استارت نرسیده و ماشین استارت نمی‌ خورد. تشخیص اینکه کدام فیوز مختص به کدام بخش خودرو است کاری بسیار تخصصی بوده و باید از تعمیرکاران ماهر و کاربلد درخواست کمک نمایید.

  • استارت خودرو

قطعه ‌ای از خودرو که در زمان شروع به فعالیت در زمان احتراق روشن‌ شده و پس‌ از فعالیت موتور از کار می‌ افتند استارت نامیده می ‌شود. خرابی در استارت خودرو دارای علت ‌ها و دلایل گوناگونی است که یکی از این دلایل شل شدگی قطعات آن است. از دیگر دلایل آن می ‌توان به نگه ‌داشتن طولانی ‌مدت سوئیچ در هنگام استارت زدن ماشین و یا فرسودگی آن پس‌ از مدت ‌ها استفاده اشاره کرد.

جهت تشخیص خرابی استارت، می ‌توانید سوئیچ ماشین را چرخانده و اگر متوجه شدید برق به اجزای ماشین توزیع نشده، می‌توانید بفهمید که مشکل در استارت بوده و باید سریعاً کار را به متخصصان بسپارید.

  • رله استارت خودرو

وظیفه رله استارت انتقال جریان الکتریسیته از باتری به استارتر است. این قطعه بخشی از استارت ماشین بوده و علاوه‌ بر کارایی زیاد، ایراد در آن می‌ تواند یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین باشد. در صورت خرابی رله استارت، برق مورد نیاز از باتری به استارت خودرو منتقل نشده و ماشین استارت نمی ‌خورد. تعویض و یا تعمیر این قطعه تخصصی بوده و نیاز به افراد متخصص دارد.

  • سیم‌کشی خودرو

بخش سیم ‌کشی یکی از قسمت ‌های مهم خودرو بوده و خرابی در آن سبب نرسیدن برق به اجزای خودرو شده و اتومبیل استارت نمی‌ خورد. بیشتر قطعات خودرو همچون باتری، استارت، موتور، چراغ، دینام و غیره با برق کار کرده و سلامت سیم‌ کشی ماشین در نحوه عملکرد این قطعات تأثیر بسزایی خواهد داشت. اگر سیم‌کشی خودرو دچار مشکل شده باشد رفع ایراد آن در تخصص برق‌ کار مکانیک بوده و کاری بسیار تخصصی می‌ باشد.

  • سوییچ خودرو

در برخی مواقع استارت نخوردن ماشین می‌ تواند از خرابی در سوئیچ باشد. زمانیکه شما سوئیچ را چرخانده و ماشین را استارت می ‌زنید، چراغ‌ های هشدار در کیلومتر شمار ماشین روشن می ‌شود. در صورت روشن نشدن این چراغ ‌ها می ‌توانید متوجه شوید که ایراد از سوئیچ بوده و می‌ت وانید از سوئیچ یدکی استفاده نمایید.

  • شمع و وایر خودرو

وایر خودرو نقش عبور جریان الکتریسیته از باتری به شمع را بر عهده داشته و شمع‌ ها قطعاتی هستند که بین وایر و محفظه احتراق قرار گرفته و زمانیکه در محفظه بنزین بخار می ‌شود، توسط جریان الکتریسیته ای که به شمع وارد شده‌ است، جرقه زده‌ شده و ماشین استارت می ‌خورد.

خرابی در سیستم وایر، سیاه شدن شمع ‌ها و فرسودگی آن ها می ‌تواند یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین باشد که در این‌ صورت باید ماشین را به تعمیرگاه برده و تعمیر نمایید.

از دیگر دلایل استارت نخوردن ماشین می ‌توان به ایراد در کلاه توزیع، خرابی در سیستم ضد سرقت و ایمنی خودرو، کثیف شدن فیلتر سوخت، خرابی انژکتور، ایراد در چرخ‌ دنده حلقه ‌ای و مشکل در عملکرد کامپیوتر خودرو اشاره کرد.

  • استارت نخوردن ماشین در فصل سرما

بدون شک برای شما هم پیش‌ آمده است که در هوای سرد و فصل زمستان، خودروی شما استارت نخورده و یا به‌ سختی روشن می‌ شود. از دلایل استارت نخوردن ماشین در هوای سرد و زمستانی می‌ توان به ویسکوزیته شدن روغن موتور، تبخیر نشدن بنزین برای استارت و همچنین خوابیدن باتری و یا ضعیف شدن آن اشاره کرد.

اگر در جاده مشهد بودید و پس‌ از توقف ماشین، خودرو را استارت زده و اتومبیل شما استارت نخورد و دسترسی به تعمیرگاه را نداشتید، نگران نباشید!

مجموعه امداد خودرو در مشهد آزمون، تمامی خدمات امدادی از جمله رفع ایرادات ماشین، پنچرگیری سیار، سوخت‌رسانی سیار، امداد باتری و غیره را به اتومبیل ‌های در راه‌ مانده رسانده و دارای ما هرترین و حاذق ‌ترین تعمیرکاران و متخصصان در مجموعه خود می‌ باشد.

در صورت درخواست کمک از امداد خودرو آزمون، تنها کافیست توسط شماره‌ های 09152239514 با این مجموعه تماس حاصل نموده و درخواست خود را ثبت نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *