حتماً برای رانندگان پیش آمده است که در هنگام رانندگی با روشن شدن چراغ بنزین و چشمک زدن آن مواجه شدهاند. چراغ هشدار سوخت، نشان دهنده این است که سوخت خودرو در حال اتمام بود و ظرفیت باک سوخت حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد میباشد. رانندگی با باک خالی می تواند برای خودرو و راننده مشکل زا باشد.
زمانیکه باک بنزین خودرو پر باشد، شرایط برای رانندگی عادی میباشد اما با خالی شدن باک ماشین خودرو دچار مشکل شده و نمیتوان با آن رانندگی کرد. بههمین دلیل هم در تمامی خودروها یک چراغ بهعنوان هشداردهنده برای نشاندادن به اتمام رسیدن بنزین موجود در باک وجود دارد. بنابراین زمانیکه میزان بنزین به ۱۰ الی ۱۵ درصد ظرفیت میرسد چراغ شروع به چشمک زدن کرده و راننده باید اتومبیل را به یک پمپ بنزین برای سوخت گیری ببرد. در صورتی که باک خودرو خالی شده و شما همچنان به رانندگی ادامه میدهید، باید بدانید که رانندگی با باک خالی دارای عواقبی بوده و این عواقب برای شما کمهزینه نخواهد بود. همچنین فرقی نمیکند که شما مجبور باشید با باک خالی رانندگی کنید و یا اینکه تمایل به این کار دارید، در هر دو صورت خودروی شما آسیب خواهد دید.
آسیب های رانندگی با باک خالی
از جمله آسیبهای احتمالی رانندگی با خودرو با باک خالی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
-
خرابی و فرسودگی در پمپ بنزین خودرو
وجود بنزین در باک سبب روانتر شدن عمل پمپ شده و پمپ بنزین خودرو توسط سوخت در هنگام کار گردش خنک میشود. حالا اگر بنزین کافی درون باک وجود نداشته و گردش بنزین از باک به درون پمپ انجام نشود، عمل روان شدگی و خنک سازی به خوبی انجام نگرفته و این عمل سبب داغ شدن و فشار آمدن به پمپ میشود. همین امر باعث وجود خرابی در پمپ بنزین شده و میتوان بهعنوان اولین عواقب رانندگی با باک خالی بنزین در نظر گرفت.
-
هوا گرفتگی
کارکردن پمپ باک بدون بنزین سبب میشود که هوا به داخل پمپاژ وارد شده و نفوذ هوای اضافی به پمپ بنزین خودرو هم بر روی عملکرد خود پمپ تأثیرگذار خواهد بود و ممکن است آسیبی جدی به موتور خودرو را وارد کند. اگر در زمانی مجبور به رانندگی با باک خالی بنزین شده و سپس احساس کردید که باک دچار هوا گرفتگی شدهاست، باید هرچه سریعتر هوای نفوذ کرده به داخل باک را تخلیه کرده تا سبب ایجاد مشکلات دردسرساز نشود.
-
ایراد در کاتالیزور اگزوز
در صورتی که بنزین به حداقل میزان خود رسید، عمل مکش به درستی صورت نگرفته و در نتیجه احتراق نیز به صورت استاندارد شکل نمیگیرد و بنزین ناقص میسوزد. همین امر سبب میشود که کاتالیزور در درون اگزوز نیز آسیب دید و این عامل هزینه سرسامآوری برای صاحب خودرو را به بار خواهد آورد.
-
نفوذ رسوبات به درون پمپ بنزین خودرو
تمامی سوخت ها مانند بنزین دارای مقداری آلاینده بوده که به صورت لجن یا رسوب درون کف مخزن بنزین باقی میمانند. حالا اگر عادت دارید تا بدون بنزین رانندگی کنید، باید بدانید که در صورتی که باک خالی میشود، پمپ بنزین این لجنها و رسوبات را به درون خود میکشد. این عمل علاوهبر خرابی پمپ، سبب خرابی قسمتهای از موتور مانند انژکتور و فیلتر سوخت شده و سبب صرف هزینه های هنگفتی خواهد شد.
-
از کار افتادن خودرو
خودرو بدون بنزین قادر به ادامه مسیر نبوده و سرانجام پساز به اتمام رسیدن بنزین از حرکت باز خواهد ایستاد. این اتفاق در زمانی که در جاده شلوغ بوده و در درون سطح شهر در حال رانندگی هستید میتواند برای شما مشکلساز باشد. در صورتی که با خودرو خود به جاده های خارج از شهر میروید هم ممکن است مدت زمان زیادی را بدون بنزین در جاده گذرانده که چنین مشکلی کمترین عواقب رانندگی با باک خالی به شما میرود.
نکات مهم در زمان رانندگی اضطراری با باک بنزین خالی
در برخی شرایط، موقعیت هایی پیش میآید که راننده مجبور به رانندگی با باک خالی شده و حتی برای چند کیلومتر نیاز است تا رسیدن به ایستگاه پمپ بنزین بتواند شرایط را تحت کنترل خود داشته باشد و از متوقف شدن خودرو جلوگیری کند.
از جمله نکات مهم در چنین مواقعی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- از شتابهای ناگهانی و ترمزهای زیاد جلوگیری نمایید
- شیشهی پنجرهها را بسته تا مقاومت در برابر باد کمتر شود
- قبل از اقدام به رانندگی، فشار تایرها را بررسی کنید. لاستیکهای کم باد مصرف سوخت را افزایش میدهند
- تمامی لوازم جانبی الکترونیکی مانند رادیو، شارژر تلفن و پخش را خاموش و از خودرو جدا نمایید
- اگر مجبور به توقف بیش از ۱ دقیقه میباشید، اتومبیل را در حالت درجا نگذاشته و حتماً آن را خاموش کنید
- سرعت خودرو را ثابت نگه داشته و در حدود ۶۵ تا ۸۰ کیلومتر در ساعت به رانندگی ادامه دهید
- سرعت خودرو را طوری تنظیم نمایید که دور موتور عددی بین ۲ هزار و ۳ هزار چرخش در دقیقه را نشان دهد
سخن آخر
رانندگان باید توجه داشته باشند که میزان مصرف سوخت همیشه باید تحت کنترل بوده و از رانندگی با باک خالی پرهیز نمایند. این عمل سبب میشود که به مرور زمان خودروی شما دچار مشکل شده و چنین مشکلاتی علاوهبر اینکه درنهایت سبب توقف خودرو در کنار جاده خواهد شد، هزینه های بسیار سرسامآوری را در پی خواهد داشت. ازاینرو رانندگان باید توجه داشته باشند که قبلاز روشن شدن آمپر بنزین به پمپ بنزین رفته تا از عواقب رانندگی با باک خالی بنزین جلوگیری نمایند.
اگر در جاده مشهد در حال رانندگی بوده و با چشمک زدن چراغ بنزین و اتمام سوخت خودرو مواجه شدید، و دسترسی به پمپ بنزین را نداشتید، میتوانید با شرکت امداد خودرو آزمون واقع در استان خراسان تماس گرفته و درخواست پمپ بنزین سیار نمایید.
یکی از مهمترین خدمات شرکت آزمون، سوخترسانی سیار به تمامی خودروها بوده و از دیگر خدمات آن میتوان به پنچرگیری سیار، تعویض باتری، تعمیر خودرو، بررسی قطعات الکترونیکی اتومبیل و غیره اشاره کرد. امداد خودرو آزمون، علاوهبر بهرهگیری از بروزترین و پیشرفته ترین ابزارآلات و تجهیزات در تعمیرات، از تیمی بسیار متخصص و ماهر برخوردار بوده و تمامی خدمات مربوط به تعمیرات و خودروبر و یدک کش در مشهد را به مشتریان خود عرضه میکند. جهت ارتباط با امداد خودرو آزمون میتوانید توسط شمارههای درج شده در سایت با این شرکت تماس گرفته و با کارشناسان آن در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه