جوش آوردن خودرو اتفاقی است که ممکن است برای هر راننده در حین حرکت رخ دهد، معمولاً جوش آوردن خودرو باعث ایجاد نگرانی در افراد خواهد شد. در اغلب موارد شما ناگهان متوجه می شوید که از جلوی کاپوت بخار یا دود سفید رنگی نمایان شده که در 90% مواقع به این معنا است که ماشین شما جوش آورده است. در این مقاله به بررسی اقداماتی که لازم است در این شرایط و پیش از رسیدن کارشناسان امداد خودرو انجام دهید تا از وارد آمدن خسارات هنگفت به وسیله نقلیه جلوگیری به عمل آید، خواهیم پرداخت.
علت جوش آوردن خودرو
از جمله عواملی که ممکن است سبب جوش آوردن خودرو شود عبارتند از:
- مایع خنک کننده بی کیفیت
- نشتی رادیاتور
- ایراد در فن رادیاتور
- خرابی در تسمه پروانه
- ترموستات خراب
- خرابی پمپ آب
- گرفتگی مسیر حرکت آب
و مواردی همچون: استفاده طولانی مدت از دنده های سنگین، رانندگی در سر بالایی به مدت طولانی، نا میزان بودن باد لاستیک و … .
اقداماتی که نباید در هنگام جوش آوردن خودرو انجام داد:
در هنگان جوش آوردن خودرو تحت هیچ شرایطی نباید اقداماتی خاص را انجام داد که از جمله این اقدامات عبارتند از:
-
خاموش کردن خودرو
در هنگام جوش آوردن خودرو لازم است خیلی سریع در جایی مناسب ماشین را متوقف نمایید اما به هیچ عنوان نباید آن را خاموش کنید، زیرا خاموش کردن خودرو باعث بی حرکت شدن پروانه آب داخلی رادیاتور و داغ ماندن موتور قفل شده و آسیب جدی به قطعات پیشرانه می شود و حتی ممکن است خودرو شما واشر سر سیلندر بسوزاند و سر سیلندر و بلوک موتور بر اثر گرما ترک بردارند و خسارت ببینند.
-
درب رادیاتور را باز نکنید
این مورد بسیار جدی است زیرا ممکن است باعث خسارات جانی شود که قابل جبران نیست، وقتی آب به اصطلاح جوش می آورد و داغ می شود بر اثر فشار زیاد با باز شدن درب به بیرون پرتاب خواهد شد که به علت داغی زیاد ممکن است باعث سوختگی و آسیب جدی شود.
-
آب ریختن روی موتور
به دلیل حرارت بالای موتور، ریختن آب روی پوسته بیرونی آن باعث اختلاف دمای آن با پوسته داخلی می شود و این امر باعث ترک خوردن موتور خواهد شد، که خسارات مالی بسیاری را در پی خواهد داشت.
اقداماتی که در هنگام جوش آوردن خودرو باید انجام داد
از جمله این اقدامات عبارتند از:
-
توقف خودرو
بدون شک مشاهده دود سفید در اطراف خودرو سبب نگرانی خواهد شد، در اولین اقدام بهتر است با تسلط به آرامش خود سرعت خود را به آرامی کم کرده و در مکانی مناسب توقف نمایید ولی همانطور که پیش از این اشاره شد ماشین را خاموش نکرده و تنها متوقف نمایید.
-
باز کردن درب کاپوت
با این حرکت ساده شما می توانید باعث وارد شدن جریان هوا و خنک شدن موتور شوید اما در همین حین مراقب صورت و دستان خود باشید تا اگر حجمی از بخار در کاپوت باقی مانده باشد سبب آسیب شما نشود.
-
روی رادیاتور آب بریزید
در این شرایط بهتر است بطری آبی تهیه کنید و روی رادیاتور (توجه داشته باشد آب روی موتور ریخته نشود) بریزید و باعث خنک شدن رادیات شوید. برخی کارشناسان در این مورد پیشنهاد می کنند کمی به ماشین حرکت دهید و مسافتی را طی کنید تا خود آب وارد شده باعث پایین آمدن دمای خودرو شود.
-
خاموش کردن کولر و روشن کردن بخاری
روشن بودن کولر باعث میشود فشار زیادی به موتور خودرو وارد شود و همین موضوع دمای موتور را بیشتر می کند و در بعضی مواقع سبب از کار افتادن فن و یا افزایش سرعت آن می شود، اما با روشن کردن بخاری شما با هدایت کردن گرمای به وجود آمده توسط پروانه به داخل کابین می شوید. این کار گرمای موتور را تا حدودی کاهش می دهد و این نکته هم قابل ذکر است که استفاده از بخاری بر عکس کولر باعث فشار وارد کردن به موتور نمی شود پس با خیال راحت از بخاری ماشین استفده کنید.
-
تماس با امداد خودرو
جوش آوردن خودرو اتفاقی است که ممکن است در سرما و گرما برای هر راننده ای پیش بیاید و در چنین مواقعی بعد از انجام دادن مراحل بالا نیاز به یک بررسی کارشناسی و دقیق است تا از وارد شدن ضرر مالی هنگفت به خودرو جلوگیری شود. پس بهترین کار این است که با یک شرکت امداد خودرو معتبر تماس حاصل نموده و تا رسیدن کارشناسان به نکاتی که توضیح داده شد توجه نمایید.
اقداماتی برای جلوگیری از جوش آوردن ماشین
یکی از اقداماتی که باعث می شود از جوش آوردن خودرو خود جلوگیری شود این است که سطح خنک کننده خودرو خود را حداقل یکبار در ماه چک کنید تا اطمینان حاصل کنید که سطح آن پایین نیامده زیرا یکی از اصلی ترین دلایل گرم شدن بیش از حد ماشین است.
برای جلوگیری از جوش آوردن بهتر است تا فشار زیادی به موتور خودرو خود وارد نکنید به عنوان مثال از بکسل کردن وسایل سنگین و یا رانندگی طولانی مدت در مسیر های شیبدار خودداری کنید .
یکی دیگه از اقدامات لازم این است که سیستم خنک کننده ماشین را حداقل یکبار در سال شست و شو دهید.
همچنین فن رادیاتور خود را چک کنید، اینکار را در زمانی که خودرو در حالت خاموش است از طریق چرخاندن پره های فن چک کنید اگر چرخش به سختی انجام شد به احتمال قوی باید تعویض شود تا عمل مکش هوا به رادیاتور درست انجام شده و از جوش نیاوردن خودرو جلوگیری شود.
همچنین توجه کنید اگر درهنگام بالا رفتن آمپر ماشین صدای فن شنیده می شود و روی دور تند عمل می کند پس ایراد از ترموستات است و احتمالاً باید تعویض شود.
اگر آمپر به صورت نوسانی بالا و پایین برود به احتمال زیاد واتر پمپ خودرو درست عمل نکرده و در صورت مشاهده نشست مایع رادیاتور، احتمالاً واشر واتر پمپ استهلاک دارد، ولی اگر صدایی شبیه به صدای چرخ دنده از موتور شنیده شود به این معناست که بلبرینگ واتر پمپ خراب شده است. چک کردن این موضوع مانع از جوش آوردن خودرو می شود.
موتور ماشینی که واشر سر سیلندر آن معیوب باشد بیش از حد داغ می شود، در نتیجه توصیه می شود که این نکته را نیز مورد توجه قرار دهید.
از دیگر راه های جلوگیری از جوش آوردن خودرو بررسی عملکرد اگزوز خودرو است که اگر در اثر ضربه، تصادف و یا هر اتفاق دیگری دود را به خوبی خارج نکند باعث فشار آوردن به موتور خودرو شده و سبب داغ شدن آن می شود.
در پایان
در پایان می توان گفت لازم است در هنگام رانندگی همواره به آمپر آب خودرو توجه داشته باشید تا در صورت بالا رفتن آن اقدامات لازم را انجام داده و از جوش آوردن خودرو خود جلوگیری کنید.
در این مقاله تلاش شد به تمامی اقداماتی که در هنگام جوش آورن خودرو لازم است انجام دهید اشاره شود. اقداماتی که تخصصی نبوده را انجام داده و درصورت نیاز حتماً از خدمات امدادی یک شرکت امداد خودرو معتبر استفاده نمایید.
امداد خودرو آرمون از برترین شرکت های امداد خودرو در مشهد است که در صورت نیاز آماده ارائه انواع خدمات امداد جاده ای به شما عزیزان می باشد.
بدون دیدگاه